Yhdistelmäuunin käyttö ja puhdistus
Mihin yhdistelmäuunin käytetään?
Yhdistelmäuunia käytetään ruoanlaitossa, sulattamisessa ja kuumentamisessa. Uunissa on useita toimintatapoja erilaisten ruokien ja leivonnaisten valmistusta varten.
Yhdistelmäuunin toimintaperiaate
Yhdistelmäuunissa kypsennetää ruokaa kuivan ja kostean lämmön avulla. Kuiva lämpö tuotetaan sähkövastuksilla ja kostea lämpö höyrynkehittimellä, jossa vesi saadaan kiehumaan kuumentamalla sitä sähkövirran avulla ja johtamalla näin syntyvä höyry uunikammioon. Tehokkaan puhaltimen avulla kuivan ja kostean ilman sekoitus saadaan liikkeeseen ja saadaan tasaiset kypsennysolosuhteet kaikkialle uunikammioon.
Yhdistelmäuunissa kypsennystä ohjaa laitteen käyttäjä määrittelemällä jokaiselle kypsennyskerralle kypsennysolosuhteet tietonsa ja kokemuksensa perusteella. Käyttäjän tulee vähintään määritellä kypsennystoiminto, eli käytetäänkö kuivaa ilmaa vai höyryä tai kenties molempia samanaikaisesti. Lisäksi käyttäjän on määriteltävä lämpötila ja aika. Laitteen antamista mahdollisuuksista ja tarpeesta riippuen käyttäjä voi säätää myös muun muassa uunikammion kosteustasoa, puhaltimen pyörimisnopeutta (ilmankierron nopeutta) ja lisäkostutusta.
Joissakin malleissa käyttäjän asetukset voidaan tallentaa valmiiksi ohjelmaksi, joka toistuu joka kerta samanalaisena tuotteesta ja uunin täyttöasteesta riippumatta.
Yhdistelmäuunin käyttö
Kytke uuni päälle.
Laita valmistettava tuote uuniin.
Valitse haluamasi toimintatapa, suosituslämpötila ja lämpötilan säätöalue ilmestyvät näyttöruu
tuun.
Uunin lämpövastukset, uunivalaisin ja kylmäilmapuhallin kytkeytyvät päälle.
Muuta suosituslämpötilaa tarvittaessa.
Yhdistelmäuunin puhdistus
Katso video yhdistelmäuunin puhdistuksesta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti